Det sker i Tisvildeleje


I århundrederne frem til år 1730 udviklede området, som i dag er Tisvilde Hegn, sig til en sandørken. I årene herefter blev den fremskridende sandflugt stoppet ved hårdt slid med beplantning af området. Sandflugtsmonumentet på en bakketop for enden af Alléen blev rejst i 1788 til minde om bedriften.

Den nærmeste strand fra Sankt Helene er stranden ved Helenekilde. Helenekilde er en af Danmarks mest berømte kilder, og fra gammel tid fortælles det, at den som er syg og ikke kan helbredes af anden vej, skal komme til kilden den 23. juni, Sankt Hans aften. Her skal man tappe det kvantum vand, man formoder at kunne drikke i løbet af den kommende nat og herefter begive sig til Helene grav, hvor man liggende på graven drikker det hellige og helbredende vand. Og når morgenlyset for alvor kommer igen, vil man være helbredt for sin sygdom.

Hent Sankt Helene udflugtsfolder (PDF)


I Ellemosen ved foden af Tibirke Bakker fandt man i 1940’erne en 150 m lang og ca. 4.800 år gammel stolpebro, samt en brolagt vej fra jernalderen. Stolpebroens pæle var spinkle og lavet af hassel. De har formentlig fastholdt en vejbane af flettede rismåtter lagt ud på mosefladen. Tag gummistøvler på, når du/I besøger Oldtidsvejen. Folder fra Skov- og Naturstyrelsen om Ellemosen forefindes på Sankt Helene. Læs mere om Holløse bredning i denne folder fra Naturstyrelsen.


Indenfor 2-3 km fra Sankt Helene findes hele 2 glaspusterier.Har du/I lyst til at besøge et glaspusteri, kan vi varmt anbefale Arresø Glashytte på Nyvej 18 i Tisvildeleje eller LaMa Glas. Begge steder har man mulighed for at se glaspusteren i arbejde, eller kigge på de mange smukke ting i forarbejdet glas.

Tag på mange flere oplevelser i Tisvildeleje


Se mere på visit nordsjællands hjemmeside

Visit Nordsjælland – Tisvildeleje